Vaše vyladěné recepty

Kokosové lívance s jahodami, mákem a javorovým sirupem

Ingredience

  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 1 vejce
  • 6 jahod
  • 2 lžíce máku
  • 200 ml kokosového Alpra
  • lžička kypřícího prášku
  • 2 lžíce cukru
  • 150 g hladké mouky
  • kokosový olej na smažení
  • javorový sirup

Příprava

Vejce vyšleháme metlou s olejem, Alprem a citronem. Vmícháme směs mouky, kypřícího prášku a cukru. Necháme pár minut odpočinout a zatím si rozehřejeme v lívanečníku olej. Smažíme jednotlivé lívance z obou stran. Obracíme vždy až když není vrchní strana tekutá. Jednu jahodu si dáme bokem na ozdobu a zbytek rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem, smícháme s trochou javorového sirupu. Lívance naskládáme na sebe a zalijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme pokrájenou jahodou, mákem a servírujeme. 

Recept vyjde na osm lívanců.